Stock Alert!

 
powered_by.png, 1 kB
Hem arrow Bolagstyp/Regler
Bolagstyp/Regler Skriv ut E-post
Skrivet av The Pro   
Generellt sett väljer placering.se att handla med aktier vilka tros ha en långsiktig potential. Portföljen försöker köpa bolagen med ´rätt´ timing. Köper portföljen till fel pris kan/blir oftast hela positionen misslyckad. De flesta postioner tas i små och medelstora bolag. Relativt stora ´bets´ görs i dessa bolag med stor uppgångspotential. Målet är att nå hög avkastning med relativt låg risk. Likvidnivån är oftast betydande och ändå strävar placering.se efter att slå index rejält.
__________________________

Inför ett köp vill placering.se:
1. Se värdet i bolaget. Ha gjort en grundlig analys
2. Hitta ´rätt´ inköpskurs. Gärna bevaka aktiens rörelsemöster ett tag innan ett köp. (ofta flera köp)
3. Veta innan ett köp görs när ´triggern/ triggers´ kommer för just vårt köp.
4. När ett köp görs, kan det ibland kännas fel (timingen) ganska snabbt efter tagen position. En ´quick turn-out´ innan positionen går ner mycket kan ofta vara rätt i det läget. Ta en position, känn efter hur det känns, (har jag rätt timing) fortsätt nästa dag/eller samma dag om det känns helt rätt.

Ibland gör även placering.se oöverlagda köp, men dessa har en tendens att ofta (väldigt ofta) bli fel.
Säger det igen-  ´timingen´ är a och o. (portföljen är även extra selektiva när köp görs på fredagar, eftersom ett fel tar flera dagar att korrigera och placering.se vill ju kunna slappna av under helger. Placering.se köper väldigt sällan/ ´aldrig´ i upptrend fredagförmiddag).Inför en försäljning:
1. Vill placering.se känna att toppen närmar sig för investeringen/ alternativt tro att det finns mycket bättre placeringar för tillfället.
2. Det är av stor vikt att ställa om riktkursen för vår placering, med den nya informtionen som kommit från dess att placeringen gjordes. Placering.se måste ofta korrigera den planerade ´exit-kursen´ uppåt om nya fundamenta betyder bättre förutsättningar för bolaget.
3. Placering.se säljer sällan allt vid ett tillfälle, då aktien ofta går vidare.
4. Ibland behålls en liten ´skvätt´ kvar om placering.se långsiktigt är positiva till aktien.
5. Inse att det ibland blir fel. Stop-losserna är till för att användas. Sitt inte och var envis, det finns roligare saker att göra än att vänta ut en feltagen position.
__________________________


Styrka
Placering.se är bra på att hitta ´case´ som har stor uppgångspotential. Placering.se går ofta in i bolag i god tid och kommer efter egen analys ofta in i bolag när risken är relativ låg kontra potentialen.

Svaghet
Placering.se säljer ofta bra bolag för tidigt. 
Senast uppdaterad ( 2007-05-17 )
 
© 2018 Placering.se /Placera - Follow the Pro