Stock Alert!

 
powered_by.png, 1 kB
Hem arrow Senaste Nyheterna arrow Travelpartner- Tack!
Travelpartner- Tack! Skriv ut E-post
Skrivet av The Pro   

Budet på Travelpartner innebär delade känlor Visst är det kul att ´kamma hem´ ännu en bra vinst i år. Placering.se/Placera hade ungefär 45% av portföljen i Travelpartner när budet kom. Portföljen är upp ca. 35% i år och det känns bra. Nu är likvidnivån på över 85% då placering.se/ Placera just nu inte funnit några nya bra aktier att bygga portföljen kring. Dessutom är risken för rekyl stor, och därför känns det bra att vänta vid sidan om just nu, tills det klarnar vad som ska göras. ´When doupt stay out´.

Åter till den delade lyckan- skönt att ta hem vinsten i en aktie som varit helt felprissatt. Köparen av Travelpartner gör ett riktigt ´klipp´. Tidigare analyser här på sidan om Travelpartner visar hur billigt bolaget var innan uppköpet. Inom 1-2 år kommer säkert Travelpartner ut på börsen igen i ny förpackning (tillsammans med några andra bolag) och köpeskillingen/värderingen när nya ägaren ska ´casha in´ kommer att vara mycket högre än köpeskillingen för Travelpartner nu.

Det som gör att det ändå känns vemodigt är köpkursen, 28:- är inte i närheten är värdet. Små aktieägare har förstört kurssättningen på slutet med småhandel på felaktiga (värderingsmässigt) kurser och säljer någon dyker det upp fler. Så småningom hade kursen tagit sig upp mot 40:- (eftersom aktien är värd det) och Placering.se/Placera ha fått riktigt bra betalt. Nu är det som det är- en ny fin vinst till portföljen även om aktien inte nådde upp till de nivåer som var tänkta känns det ok då det gick relativt snabbt att ´ta hem´ vinsten. Just ´tiden till pengarna´ är en viktig faktor i affärer. Nu kan Placering.se/ Placera leta nya case, men just nu görs ingenting. Portöljen innehåller över 85% likvida medel. Kommer att meddela när Placering.se/ Placera tagit ett nytt stort ´bet´.

Önskar alla God Placeringslycka!

 

Mvh/Placering.se/Placera

100928 

Senast uppdaterad ( 2010-09-28 )
 
< Föregående   Nästa >
© 2018 Placering.se /Placera - Follow the Pro